Fastställa faderskap.




Alla ni som gjort IVF och inte är gifta. Hör upp!

Eftersom ni gjort IVF finns det papper på där er kille erkänner och godkänner att han blir pappan till det befruktade embryot man stoppade in i dig. Det kan ligga till fördel att ordna med ett faderskap INNAN ni föder ert barn och eftersom vi är IVF'are finns det ju bevis på att pappan ÄR pappan så att säga.


  • Det går i undantagsfall att bekräfta faderskap / föräldraskap redan under graviditeten. Då kontaktar ni själva den stadsdelsförvaltning där modern är folkbokförd. (IVF är ett sk. "undantagsfall" då det redan finns papper på vem som är pappan, har du slarvat bort de papper du fick vid IVF, kontakta kliniken så får du nya)
  • Om du har frågor om bekräftelse och utredning av faderskap / föräldraskap, ta kontakt med en familjerättssekreterare i den stadsdelsförvaltning där du bor.

Bor du i Stockholm kan du hitta ditt stadsdelsförvaltning här:
http://www.stockholm.se/-/Kontakt/SDF/




Jag har hört att detta inte görs tidigt i graviditeten utan mot slutet. Jag ska ringa stadsdelsförvaltningen imorgon. Jag berättar mer om hur det hela gick till när allt är klart och tipsar er om vad ni ska tänka på.


Kommentarer
Postat av: Kavat

Toppen! Väntar med spänning hur det går till.

2011-04-26 @ 22:21:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0