Skrattande bebisar

jag antar att de flesta av er redan sett det här populära klippet... Men för er som inte har det... det är helt fantastiskt, man kan ju inte låta bli att skratta tillsammans med dessa glada fyrlingar.



den 30 juli 1982

det var den dagen jag föddes för snart 29 år sedan.

Igår fick A ett brev/paket hem från sin pappa. I brevet skrev pappan att han hittat lite inspelningar som han tänkte att vi kanske skulle tycka var roliga att lyssna på nu när A ska bli pappa. I det paketet fanns ett också cd-fordal med ett par cd-skivor som innehöll inspelningar från när A och hans lillebror E var 5 och 3 år gamla. De pratar lite om böcker de läst och liknande.

Men det mest konstiga var att inspelningarna var ifrån den 30 juli 1982... just den dagen jag föddes!


Brosorna med flickvänner och pappan i Barsebäck i maj förra året.

Upp på cykeln nu är det vår!

Idag prövade jag att cykla. Det gick bra. Lite grusigt på gatorna forfarande vilket såklart inte känns helt hundra. Men i övrigt var det trevligt. Atlas sparkade som en galning när jag flåsade upp för backen, tyckte det kändes obehagligt men vet att det inte är farligt... Man måste röra lite på sig, det gör bara gott.


När jag fick min Sjösalacykel sommaren 2009.


Bebislådan

 

Hallå hur gör ni med lapparna alla bebiskläder har fastsydda i nacken på alla kläder. Sparar, klipper, sprättar eller sliter ni loss dem...? Tänkte att om man klipper av dem så blir det ju lite vassa kanter som skaver? Kan man spara lappen i, är inte det oskönt? Och orka sprätta och sy ihop tyget igen... eller? Det är en hel värld av frågor!

Jag har inte riktigt vågat ta ett beslut än. Please fill me in!?


Denna hänger och väntar så fint.

Hittade den i en second hand butik. Den är nog från H&M från början. Mysig för sena höstkvällar.


Nalledräkt till min Atlas.


Hos barnmorskan

fick jag reda på att:


- bebisens hjärtljud ligger på 153 slag/minut.

- att bebisen rör på sig (jo tack, i know)

- att flödet genom navelsträngen låter som det ska


- att mammans blodtryck var 120/70 (bra!)

- att mammans hba1c var 5,0 (bra bra!)


- att moderskapsintyget ska skickas in till försäkringskassan för att de ska kunna räkna ut föräldrarpenning

- att vi ska gå på föräldra-/förlossningskurs i vecka 30 ungefär

- att vi ska göra nästa ultraljud i vecka 28 (och inte bara vecka 32) och då kan vi försöka titta efter könet igen om vi vill

- att jag behöver järntillskott (fixat!)



Moderskapsintyg


Ifall du nånsin tvekade på att jag skulle bli mamma.





Moderskapsintyg

I ungefär 20 graviditetsveckan får man ett moderskapsintyg av barnmorskan på mödrarvårdcentralen. Det är ett intyg som bekräftar att man är gravid. Det anger också datum för beräknad förlossning.

Vad gör jag med intyget?
Intyget ska skickas till Försäkringskassan så fort du får det i din hand. I vissa län skickar barnmorskan själv intyget till Försäkringskassan.


När du skickat in intyget fungerar det som en anmälan om föräldrapenning. Försäkringskassan gör därefter en inkomstutredning och skickar dig blanketten ”Begäran om föräldrapenning” som du ska fylla i och returnera till Försäkringskassan.

Hur gör pappan då?
Observera dock att intyget vanligtvis inte innehåller uppgift om den blivande fadern, så när han vill ta ut föräldrapenning måste han själv kontakta Försäkringskassan och göra en anmälan om detta.

Källa

Morgonstund har guld i mun.




Godmorgon. Idag är det dags för barnmorska och psykologtid på sjukhuset. Vaknade lagom till att pussa A hejdå innan han cyklade iväg till sitt jobb på andra sidan stan. Det går bra på hans jobb nu, kul för honom. Har precis fått i mig en mumsig frukost bestående av macka, yoghurt och lite kaffe. Nu är det hopp in i duschen och hopp iväg till sjukan.

Lite nere?

Välj en klubba så pratar vi om det. Krama!


IVF-läsning

Här finns tre viktiga artiklar om IVF som publicerats i Sydsvenska dagbladet.



Incitament till varför vi får göra IVF "gratis" i Sverige:
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1422815/Ar-provrorsbarn-en-vinstaffar-for-staten.html


Om varför vi behandlas med så höga doser hormoner:
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1422811/Professor-Onodigt-hoga-hormondoser-politikers-fel-.html


http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1422812/38-agg-mognade-pa-en-gang.html



Hej vecka 21!




Ska man räkna ut efter hur gammal bebisen är så fyller den 21 veckor idag (på måndagar) men ska man beräkna ut efter det datum man tänker se till att bebisen föds så är torsdagar dagen då bebisen går in i ny vecka. Men nu är det iallafall vecka 21 och jag vill helst gå och lägga mig igen. Jag är trött, tröttare, tröttast (som min kompis Sassa alltid säger :)).

Vårkänslan har infunnit sig och solen lyser fint nästan varje dag här i Stockholm. Ännu ett steg närmare Atlas :)
Jag smörjer magen, rumpan och svanken med babyolja i duschen VARJE dag och efter det smörjer jag in mig med lotion från apoteket (en sån utan en massa läskiga ingredienser och farliga tillsatser). Jag vill verkligen inte få bristningar, iallafall inte sådär groteskt mycket... nån här eller där är väl okej, men inte sådär över hela magen. Min mamma har jättemycket bristningar på magen så jag antar att jag kan vänta mig det iallafall- trots oljan. Däremot hade min farmor inga bristningar på magen, så hoppet finns ju :)



I helgen tog A med mig hem till hans mamma i Eskilstuna. Det var mysigt. Vi lagade god mat och satt och pratade runt middagsbordet ett bra tag. Sen tittade vi på film framör tv'n med choklad och pistagenötter. På morgonen åt vi en härlig lördagsfrukost och A hjälpte mamman med lite fix och trix i huset medan jag bläddrade i hennes alla gravid- och barnböcker (a la 70-tal). Jag började fundera på hur jag ska utforma Atlas första år-bok. Jag får återkomma när jag vet mer.



20cm extra.

Nu har vi äntligen varit iväg och köpt en ny säng. En kontinentalsäng på 180cm, just nu har vi en 160cm som sluttar inåt så vi ligger båda två och sprattlar i mitten. Sängen levereras inom 4 veckor, hejja!


Babyköp

Ledsen att det var ett par dagar sen jag uppdaterade, har bara inte haft tid eller ork att skriva något. Men nu så!


I fredags vad jag på Ikea med min "svägerska" och hennes bebis Viggo. Jag passade på att köpa hem Ikeas skötbord SNIGLAR, som kanske inte är den snyggaste möbeln på marknaden, men den som passar bäst storleksmässigt i vårt badrum. Så så får det va. Till den köpte jag lådor och skötunderlägg samt babyhandukar.

Sen gav jag mig på en madrass till spjälsängen som jag behöver klippa och sy till (eftersom STOKKE är rund), lakan, påslakan, täcke och kudde. Och en hel del goa filtar och annat mysigt.

Nu är jag igång och tvättar allt så jag kan lägga ner det i den låda jag ordnat så fint i garderoben. Tänk att Atlas redan har så många saker som bara ligger och väntar på honom :)


Skötbord och lådor





Påslakan, filt och en fin elefantsnutte (från babyland).

Lite musik

Sade- by you side.





Ibland är livet jobbigt, men jag vet att det inte finns någon jag älskar mer än min fina man.

Det här med jackan.

Den går inte att knäppa över magen längre. Så magen får sticka ut och bli kall. Som tur var är det plusgrader ute nu (peppar peppar ta i trä!) så det är inte så farligt...

Inte undra på...


Gråt och snörvel.



Det vanliga veckogråtet har varit igång när jag tittat på En unge i minuten, fatta att föda redan i vecka 27! Hua! Men vilka fina människor det är som är med i det där programmet.

I'm the chosen one!

Min brorson, gullebullen, kärlekskakan, älsklingssnutten Viggo har fått en gudmor.

Moi, me, jag!



Blåa små ögon,
ljust hår
Böjda fransar,
en salt tår
Röda kinder,
goa lår
Gulliga fötter,
söta tår.


Kom ihåg!

Att så länge du missunnar andra, kommer du aldrig att lyckas själv.


Jag saknar mina kurvor.

nej, men det är inte okej. jag ser inte klok ut! som en blobb. i somras när vi var på Kreta, tog A dessa bilder... den gamla kroppen kan jag ju glömma. inget kommer bli detsamma igen. suck!

när Atlas kommit blir det stenhård LCHF och gym. Be so sure! tills dess får jag vara en behållare till Atlas, fine!





Nästa lapptäcke-projekt...

Tygerna är från Panduro.


Lapptäcke med ugglor

När jag ändå hållit på och sytt har jag trollat ihop ett lapptäcke. Jag har aldrig sytt nått "lappigt" förut, så jag googlade lite och började bara sy. Tycker ändå att det blev ganska bra och jag har lärt mig hur man ska gå till väga, så detta var lite av ett "test-lapperi". Men klart att en bebis kan sova på den här mysiga fluffiga :) Blev dessutom två matchande nallegubbar som jag sydde på tyg-slattarna.

Tygerna är ifrån Ohlssons tyger.







Babymobilen

Babymobilen har typ varit klar ett bra tag nu, har bara inte fotograferat den. Men såhär blev den iallafall. Funderar på om jag ska göra en mer färggrann och "tokig" nästa gång, då jag mer ville ha den här "fin"... får se. Vad tycker ni?


Alla saker är inköpta på Panduro. Nallarnas tyg köpte jag på Ohlssons tyger.









50%

Hej! Det är helg och jag och A sitter inte hemma när solen skiner. Vi gör massa roligt. Tänkte bara meddela att nu har vi klarat av halva tiden av graviditeten. Helt fantastiskt! En viktig milstolpe. Tack för att ni finns med!

Vänta barn-försäkring.

Vi har tecknat en gravid-försäkring hos Trygg-Hansa. Det är en gratis försäkring som gäller fr vecka 26 tills barnet är 6 månader. Jag tyckte först att en försäkring verkade lite väl hysteriskt och misstänkte även att det var något lurt just för att den var gratis. Men jag uppfattar det inte som att det är något lurt, den är helt gratis så det skadar ju inte att fylla i och klick-skicka in. Om man vill kan man ju köpa den större försäkringen som kostar 1000kr typ. Men jag sa att jag ville ligga lågt med det, så de skulle höra av sig när Atlas är född sen för att kolla om jag vill ha en då. Fine with me.

Vill du också teckna en gratis gravidförsäkring hos Tryg-Hansa eller bara läsa lite om den?


Nu låter det som att jag gör värsta reklamen, det var inte meningen. Det finns ju flera försäkringsbolag att välja mellan om man vill det. Tänkte bara tipsa er mommys to be där ute.

Detta ska jag köpa.

Så fort jag bara kan :)














Allt finns på H&M.



Torsdagsont.

 

Vaknade med huvudvärk i morse och det håller i sig än. Det känns som om huvudet ska sprängas, som om blodådrorna ska brista och ge mig en hjärnblödning. Det trycker och trycker bakom ögonen och ända bak till nacken. Ingenting hjälper!

 

Nu ska jag pröva med en skön dusch och sen baka kladdkaka till ikväll då vi ska iväg på middag hos A's bror och tjej som bor här i närheten. De köper Linas Matkasse och ibland bjuder de över oss då kassen är beräknad till 4 personer. Vi har funderat på att skaffa den också, men känner jag mig själv och A rätt (som de gourmander vi är) skulle vi aldrig lyckas hålla oss till recept och ingredienser, vi funkar inte riktigt så.

 


Lite senare:

Nu sitter jag här, två spyor senare... Har äntligen lyckats göra kladdkakan och har tvätten igång (ett måste om man spyr ner hela sovrummet). Jag funderar på om det är migrän-attacker jag får, då det här inte är "lite vanlig huvudvärk" jag får. Av det jag läst på nätet finns det egentligen ingen migränmedicin man bör ta när man är gravid, utan bara den gamla hedeliga alvedonen... Så jag antar att det får va så här när attackerna kommer.

Nu mår jag mycket bättre iallafall, efter en massa vila. Jag känner mig pånyttfödd, men det gör man när man mår piss så länge och sen får en stund då man mår bättre. Av nästan 20 veckors graviditet har jag lärt mig det iallafall.

 


Tänk vad söt.

Så här kul kan man ha det när ens bebis sover. Hittade bilderna hos Fokis.se





Plus i rutan!

När jag plussade i december 2010 kunde jag inte tro att det var sant, så jag gjorde tre tester för säkerhets skull :)

 

 

 


 



Det är så många just nu som plussar, och jag blir så himla rörd när jag får höra det. Verkligen, från hela mitt hjärta. Ni kanske borde döpa era IVF-bebisar efter mig (jag heter Isabel). Det hade vart något :) Ett litet tips från mig till dig ;). Haha. Nej men varför sitter jag här? Jag ska ju sy lapptäcke. Hejpådej!

Min nya hobby

Sen jag hämtade hem symaskinen från pappa har jag helt glömt bort att jag har en blogg att sköta. Ledsen för det. Jag vill bara sy sy sy och sy lite till, hela tiden. A tycker också det är kul så han sydde ett flygplan, en groda och en nalle de första dagarna. Jag håller på med babymobilen och har sytt ihop två dregglisar. Babymobilen ska ni få se sen när den är klar. Jag har även varit iväg och köpt tyg för att påbörja (och förhoppningsvis avsluta) en babyfilt, a la lapptäcke-variant. Ska bli spännande och se hur det går.

Till symaskinen fick jag en jätteburk med massa olika trådrullar, ett skrin fullt med sytillbehör och lite annat smått och gott. Jag och A gick lös på Ohlssons Tygers rea i lördags så nu finns det massa roligt här hemma som kan inspirera.

Full fart.

 

 

A bygger tygplan.

 

Ibland måste jag hjälpa till.

Ready for take off.


Bilder från RUL

I fredags fick vi lite bilder på Atlas igen. Tycker de vart rätt suddiga och otydliga, men hur som hellst är de finast i världen ♥

 

Ser ni att Atlas gör peace-tecken? :)

 

 


Snuttar på tummen/handen



Våra val av namn.

Att vår bebis ska heta Atlas om det blir en pojke har ni kanske redan listat ut. Men vad ska plutte heta om det är en flicka då? Jo, ser ni. Det har vi redan bestämt (så mkt som man kan "bestämma" sånt, jag menar- vi kanske ändrar oss. haha).




Elvie, ett svenskt sött namn som jag ändå tycker är ganska ovanligt (130 stycken i Sverige idag). Det kommer ifrån min fina farmor som har betytt väldigt mycket för mig när jag växte upp. Hon gick bort för ett par år sedan och det var en mycket jobbig tid för mig och min pappa. Självklart ska min lilla flicka heta det, om det nu är en flicka.


Min busunge!

 

 

Idag gjorde vi stora ultraljudet. Man gick igenom hjärta, hjärna, lungor, njurar, lårben, ryggrad, bäcken, ansikte, händer, fötter, armar, ben och urinblåsan. "Anatomi till synes utan anmärkning" står det på pappret vi fick.

Däremot kunde hon inte fastställa exakt vart moderkakan satt, men hon såg att den låg långt ner. Så vi ska komma tillbaka i vecka 32 (gud det är om 100år) och kolla hur den sitter då. Det är viktigt att veta inför förlossningen vart kakan sitter så den inte sitter i vägen där bebisen ska ut. Så det måste man kolla upp, speciellt nu när den låg långt ner på mig. Om den skulle ligga för passagen ut- så gör man kejsarsnitt, men det är ganska ovanligt. Kakan brukar "växa" uppåt allt eftersom magen och livmodern växer.

 

När det var dags att kolla kön buffade barnmorskan på magen flera gånger för att få Atlas att vända på sig. Han var svår flirtad och ville mest ligga och suga på tummen ifred. Ibland la han händerna för ansiktet och vägrade helt och hållet att svara på buffningarna utifrån. Så tillslut fick vi ge upp. Vi vet alltså fortfarande inte om det blir en flicka eller pojke. Vi får vänta till vecka 32 då nästa stora ultraljud är.

 

Huvudsaken är att Atlas är frisk och att allt ser ut precis som det ska, vilket det gjorde. Ingen är gladare än mamman och pappan till denna lilla busunge ♥




Jag blev helt plötsligt skitnervös inför ultraljudet imorgon. Tänk att vi ska få veta ved det blir för kön. Jag tycker det är skitspännande! Inte för det på något sätt spelar roll vad det blir, så är man ju så nyfiken så man spricker. Titta in imorron så ska jag avslöja... eller ska jag?

...och när vi ändå håller på och pysslar

så hade jag tänkt hämta hit min farmors gamla symaskin (som står hemma hos min pappa) och låna den på obestämd tid. Det finns ju massa massssssa saker man kan sy själv till bebisen. Jag är helpeppad!


A hävdar att han ska sy en massa kläder till Atlas med den (jag vet inte hur bra det kommer gå, stackars bebis tänker jag. Förlåt! haha), men jag tänker att vissa saker kan man faktiskt sy, av lite mysiga tyger och tryck-knappar.



Dregglisar till exempel. Har hört att man använder en massa om dagen till bebisen. Borde ju vara enkelt att sy och fästa tryck-knapp på bak.



Små vantar så de inte fryser och river sig.



Napphållare borde ju vara en enkel match.




Tossor är fina. Kanske lite mer avancerade att sy, men man kan prova.




Egen babymobil.




Min fina kompis Sassa berättade att när hon väntade sin prinsessa till dotter gjorde hon en egen babymobil som hon sen hängde över skötbordet. Det här väckte ju knep och knåp-ådran i mig... så nu ska jag påbörja ett projekt att göra en (till att börja med) egen babymobil till Atlas.

Jag har sökt runt lite på babymobiler och gärna de som då varit egengjorda för att se hur folk löser hela konstruktionsbiten samt vad de faktiskt hänger i mobilen sen. Jag hade tänkt att köpa "gubbarna" jag ska ha i mobilen men när jag ser hur fint det blir när man virkar och syr själv, vill jag ju inte vara sämre :) Ska iallafall ta mig förbi Panduro nästa vecka och inhandla pinnar eller ringar till stommen och sen förbi en tygbutik för att hitta tyger, band och annat fint att pimpa det hela med.


Klickireklick

Är det bara jag eller?



Apelsinerna är ju helt suveräna just nu. Söta och saftiga som fan. Mumms! Jag trycker lätt i mig tre stora apelsiner på en gång. Jag skär dem i båtar och liksom suger i mig, så jag äter inte upp dem som man gör när man skalar dem. Ibland får jag lite ont i magen, det är lite surt för den.

Önskar jag kunde hitta en såndär rolig lista där man kan kolla på sina cravings om det blir en pojke eller flicka... Har letat men aldrig hittat. Har ni någon?

Mamma, pappa, barn.

 

We had each other and then we had you.

And then we had everything.


Kolla gaddarna!

 

Jag har bokat tid hos tandläkaren. Det ska man tydligen göra när man är gravid. Och det ska man ABSOLUT göra om man inte varit hos tandläkaren på typ 6 år. Jag vet, jag skäms. Men jag har fina tänder, jag lovar!

 

Hur som helst så upptäckte jag till min förvåning att det finns något som heter Allmänt tandvårdsbidrag. Jag kanske är helt bakom som missat det här, men detta betyder att jag (eftersom jag inte varit där på ett tag, år) får använda dubbelt tandvårdsbidrag, dvs 600kr. Yey!

Gå till tandläkaren du med! Folktandvården exempelvis.

 

Exempel (försäkringskassan)
Erik är 27 år. I augusti år 2010 är det drygt två år sedan Erik senast gjorde ett tandläkarbesök. Lindrig tandvärk tvingar Erik att söka upp en tandläkare. Tandläkaren undersöker och behandlar Erik.

Eftersom Erik inte har varit hos tandläkaren på över två år har han tillgång till två tandvårdsbidrag. Bidragens sammanlagda belopp är 600 kronor (300+300). Erik kan välja att använda ett eller två allmänna tandvårdsbidrag när han betalar för behandlingen.


Bakläxa!

Ni har väl sett den här?

7 kvinnor i olika faser av livet och alla ska ha barn. Har du inte sett denna doku blir det bakläxa. In och se, jag tycker den är skit bra. I love Cherry!

5:e månaden

Femte månaden eller bara för mycket tårta? =)


När vi var i Thailand i januari 2011 så trodde thailändarna att jag var i femte månaden efter ett missförstånd med fingrarna när jag skulle visa (och en stor svullen mage fylld med pad thai). Kände inte att jag hade någon lust att korrigera något när de trodde att jag "bara var gravid" och inte "bara tjock". Jag var ju bara i tredje månaden... Idag är jag i femte månaden.


Nya rekord.

Men gud ni är så många som läser min blogg nu (och ändå så få kommentarer, come on?!), det är så man får hybris och prestationsångest om vart annat. Kanske inlägget innan om snabeln inte passar när bloggen inte längre är liten och anonym (lite anonym är jag väl fortfarande) eller så är det precis vad det gör. Vet ju att ni ligger och snackar om min blogg i sängarna på Örebros fertilitetsklinik när ni väntar på äggplocket, så jävla roligt!

Hur som helst, kul att ni läser. Hoppas ni är nöjda, annars får ni väl önska.

Nej ingen snabel tack!



Jag hade hoppats på att sexlusten skulle komma tillbaka i andra trimestern. Men icke. Den tar kanske igen sig efter alla år. haha! Men allvarligt, suck!

Spjälsäng- Check!

En liten säng, den första tiden.



Min kille är en en driftig man. Han har hållt koll på Blocket.se efter en Stokke-sleepi spjälsäng som jag sagt att jag gärna skulle vilja ha till Atlas. Stokke-sleepi är en spjälsäng som går att göra om i flera olika sängtyper allt eftersom barnet växer. Sen tycker jag den är ganska fin också. Problemet är att den är orimligt dyr (läs: ca 7000kr) så när vi hittade den på Blocket för 2000kr var det ju bara att slå till. På torsdag morgon kommer den levererad till dörren. Tackar!


Med hjul, perfekt!

 

 

Exempel på de sätt Stokke kan "växa"


En diabetikers tankar...

"jag tror att bebisen i magen blir glad när mamma är glad och ibland blir mamma glad av wienerbröd."



En unge i minuten.

 



Jag kan inte titta på föda barn-dokumentärer utan att böla jättetårar. Vet inte vad det är med mig, jag tycker det är så himla fantastiskt. Sen har jag väl en härlig förmåga att känna med folk i deras sorg, glädje och rädsla... så när det blev urakut kejsarsnitt i "En unge i minuten" på tv4 kände jag verkligen hennes panik och även pappans. Jag hann inte se hela avsnittet men reprisen går tydligen kl 14.35 på söndagar och ett nytt avsnitt sänds 21.00 på måndagar.

Nu kan man se den på tv4 play gratis i ett par dagar.


Sjukskriven



Nu är jag iallafall sjukskriven, känns skönt att veta att jag har läkarna bakom mig. Sen vad försäkringskassan och alla andra tycker vet jag inte. Ingen annan är ansvarig för det här barnets hälsa i min mage förutom jag, om något går fel eller händer pga mina val/fel är det ingen annan som kommer vara mer ansvarig än mig. "Riskgraviditet" står det på sjukskrivningen.

Vattengympa för gravida



Jag har letat runt på nätet efter en trevlig vattengympa som jag kan börja på... men hittar inget riktigt. Eller jo en sådär 3-4 stycken som ligger på Söder. Men den jag vet inte riktigt... jag velar lite. Den billigaste kostade 850 kr för 5 ggr och de var mest flexibla med när man vill komma/börja och man binder inte upp sig på nån termin och sådär. Blir väl den antar jag.


I väntan på vecka 18.

Imorgon går vi in i en ny vecka. Dessutom en händelserik vecka. Diabetesrond samt träff med barnmorskan på måndag och stora rutinultraljudet på fredag. Tänk att vi äntligen ska få reda på om det blir en flicka eller pojke. Gud så spännande!

Jag har verkligen vuxit mycket de senaste veckorna och nu ser magen riktigt runt och gravid ut, äntligen! Däremot är det tungt för min svankande rygg och jag ska kolla med barnmorskan imorgon om det möjligtvis kan vara foglossning på gång (vi är inte ett dugg förvånade att jag har det va? jag som har alla bekymmer i boken). För övrigt kan jag tillägga att jag pruttar och rapar som en fabrik och har halsbränna när jag ligger ned raklång.

Jag har haft en jättefin helg med min finaste fining och förhoppningsvis blir det en bra vecka 18 för mig och magen.


Klapp klapp på Atlas.

Pimp my bugaboo!

Har hittat en tjej på nätet som säljer sina sytjänster. Hon är jätteduktig och syr upp sufletter, skötväskor och sittdynor till din bugaboo (och även en massa annat såklart). Nu är frågan bara vad man ska välja för tyg... Svårt, man kan ju välja mellan en massa eller egna tyger man hittar.


Jeans eller nyckelpigeprickigt




Fina blad. Och man kan välja ett roligt innertyg så bebisen blir glad.



Rosablommig och min favorit i svart och vitt.



Här med liggdelen i chassit och två olika blommiga sufletter.




Fint va?


Burlesque.

Jag och min kompis var på stan idag och tittade i affärer och käkade lite mat på ett mysigt ställe. Sen bestämde vi oss för att gå på bio. Burlesque med Christina Aguilera och Cher blev det. Jag tyckte den var bra, Christina har en GRYM röst och historien var så där lagom sockersöt för en gravid, illamående, tjock, deprimerad kvinna med huvudvärk och en stor påse godis :)

Hela burlesque-modet är så himla läckert och fint på lite "fylliga kvinnliga" kvinnor, om man säger så.


pricken över i'et



deprimerad.

det känns svårt att erkänna det. allra mest för sig själv. men jag känner igen tecknena så väl. jag har varit det förut. jag vet... och det känns som ett stort misslyckande att ens hamna här igen. jag vet att hålet är djupt och vägen tillbaka är tuff. men jag vet också att hormonerna ställer till det och antagligen är förklaringen. jag vill egentligen inte prata om det. inte med någon inte ens med A. jag vill inte dela något. men jag skriver det här, för det är en del av min graviditet. jag har fått en tid hos psykolog om två veckor, de brukar vara ivriga med att skriva ut mediciner. men det kommer jag aldrig ta. aldrig! kanske samtalsterapi hjälper. nu vill jag inte prata om det här något mer.

Kossa!



Japp, nu är jag officiellt en ko. Det kom bröstmjölk ur mitt ena bröst igår kväll. Jag låg och läste medan A duschade och plötsligt kändes det kallt och blött vid bröstet. Och där i ljuset av min sänglampa såg jag bröstmjölk sippra ut. Såg iofs mer ut som vatten som glänste men när det torkade till så blev det vitt och "skorvigt". Fresch!

Det har känts som nålar i bröst vårtorna de senaste veckorna, inifrån bröstet och ut mot bröstvårtan. Det lustiga är att när jag satt och fikade med min kompis Jessica igår så sa jag just det att, inget bröstmjölk kommit och frågade henne om hon visste när det brukade komma. Vi får hoppas att det inte börjar läcka och ha sig för det känns som något jag inte alls har förberett mig på eller har koll på.

Vår ny-gamla vagn!

Atlas buggis.

 



Idag köpte vi den. Det blev ett "impulsköp" då det kom ut en begagnad Bugaboo på Blocket, vi slog till och åkte och hämtade den. Ett bra pris skulle jag ändå säga att vi fick den för, men det bästa är att vi lyckades slippa köpa en ny.

Jag tycker (min personliga åsikt) att i den utsträckning man kan, ska försöka köpa begagnat och second hand. Vi måste tänka oss för när det gäller den här slit och släng-kulturen. När det gäller förstagångsföräldrar så sägs det att det inte finns en mer lättlurad målgrupp som köper ALLT NYTT och en massa "onödiga" saker som inte ens barnet behöver första året. Vi är en easy-target så att säga.

Vi ska dock köpa en åkpåse i nån rolig färg och vi har även sett på nätet att man kan beställa specialsydda sufletter i valfritt (eget) tyg.

Nu är jag inne i den 17:e graviditetsveckan



Här kan ni också göra denna sammanställning.

RSS 2.0