Imorgon åker vi till Malta.Malta
är en ö i södra, mellersta Medelhavet syd om Italien som utgör huvuddelen av landet Malta. Ön har en area på 246 km². Landets huvudstad Valetta ligger på ön. (Wikipedia)

När jag kommer hem ska jag vara utvilad, glad, frisk, fräsch och redo för IVF-start!


Biverkningar av Provera.Mina biverkningar in på dag 4, in order of appearance:

- illamående (typ hela dagen oftast i samband med matintag, men egentligen ingen större fara)

- oro och ångestkänsla (som om att något hemskt ska hända)

- svårt att somna (som en brustablett i blodet, som ligger och irriterar. har nog med ångesten att göra också)

- trötthet (kan verka motsägelsefullt med tanke på ovanstående punkt, men skulle kunna sova hela dagen när jag väl somnat)

- lättirriterad (helt klart överkomligt, men ändå, oftast ett par timmar efter jag tagit tabletten)

- finnar (hej spetälsk)


Jag har valt att ta tabletterna på kvällen för att jag upplever att de jobbigaste symptomen visar sig några timmar efter att jag tagit den, så om jag sover då är det bäst :)

Victoria's Secret

har ju glömt att berätta att A är hemma från sin jobbresa i Usa (Boston och Las Vegas). Gud vad vi saknade varann, 2 veckor är länge när man längtar :(

Det bästa med att han är ute och reser är att när han kommer hem, får man presenter :D
Rubriken avslöjar från vart.

Idag börjar det.Även om det bara börjar med proveratabletter så är det iallafall
en milstolpe på vägen till bebis :)

Köpte folsyra också då mina recpetbelagda tagit slut.
Ni äter väl eran folsyra? Läste att det ska börjas minst en månad innan graviditetens start för att ge bäst och säkrast resultat. Jag har ätit folsyra sen maj 2009, så jag har väl säkrat den bristen iaf. haha.

Läs mer om folsyra, varför det är bra och vilken kost som har hög halt folat HÄR.

mediciner, check!

nu är allt uthämtat och klart. allt inför ivf-behandlingen ligger i kylen och väntar.


Puregon
en lösning i cylinderampuller innehåller ett hormon som kallas follikelstimulerande hormon (FSH). FSH tillhör gruppen gonadotropiner som spelar en viktig roll för människans fruktsamhet och fortplantning. Hos kvinnor behövs FSH för tillväxt och utveckling av folliklar i äggstockarna. Folliklar är små runda säckar som innehåller äggceller. (fass.se)

Orgalutran
Orgalutran tillhör en grupp läkemedel som kallas ”anti-gonadotropinfrisättande hormoner” som motverkar effekten av naturligt gonadotropinfrisättande hormon (GnRH). GnRH kontrollerar frisättningen av gonadotropiner. Gonadotropiner spelar en viktig roll för den mänskliga fertiliteten och reproduktionen. Hos kvinnor behövs FSH för tillväxt och mognad av folliklar i äggstockarna. Folliklar är små runda blåsor som innehåller äggceller. LH behövs för att de mogna äggcellerna ska lossna från folliklarna och äggstockarna (dvs. ägglossning). Orgalutran motverkar effekten av GnRH, som resulterar i en minskning av frisättningen av framför allt LH (luteiniseringshormon (LH) och follikelstimulerande hormon (FSH)). (fass.se)

Otrivelle
har vi ju redan pratat om här :)

kan vi prata om det här med nålarna?

jag vet inte hur ni tycker och tänker. men jag tycker nålarna man får till Puregonsprutan är fantastiskt äckligt vidrigt långa, usch det vara ryser längst ryggraden när jag tänker på den där synålslånga nålen som man ska trycka in i magen. nej fy sjutton!

en fördel med att vara diabetiker (för jag kan lova att det i princip bara finns en fördel) är att man kan välja längden på nålarna till sina insulinsprutor (som för övrigt ser ut ungefär som Puregonsprutorna). jag har korta korta korta (!) nålar till insulinsprutorna och det är samma typ av nålar som Puregonsprutan behöver. så lucky me kan använda korta nålar och slippa föra in ca 1km äckelnål i magen varje gång :)


här ser ni den lilla skillnaden.

Ride my wild heartThere’s a million things that I shouldn’t do
Stay out of trouble
Keep my head out of the blue
I wanna do them all with you
I wanna do them all with you
Ride my wild heart
You can take it anywhere you want
Ride my wild heart
Nothing’s ever gonna keep us apart

Snart dax för start

Hej alla mina trogna bloggläsare.

Ja... jag kan se att ni återkommer för att kolla om jag uppdaterat. Tack för att ni kikar in och håller koll på mig. På måndag börjar jag med provera-tabletterna för att framkalla mens, så 10 dagar från måndag, sen kan man se när exakt jag ska börja spruta Puregon. Spännande va!?

Annars har jag fullt upp med att bli klar med den här kursens examination, för nästa fredag reser jag och A till Malta i 5 dagar. Ska bli så mysigt, vi ska äta gott, njuta av solen, vackra vyer och närvara vid ett bröllop. När jag tittade i almenackan så såg jag att vi även bokat in en ost- och vinprovning nu på tisdag nästa vecka. A fick den av mig i present när han fyllde 33 år i våras. Det är så himla svårt att ge bort presenter till killar tycker jag och speciellt till killar som har "allt". Så jag köpte en whiskey-provning och en ost- och vinprovning (genom Live it). Whiskey-provningen ska han gå på med sin kompis. Eftersom både A och jag älskar ost och vin kan det vara mysigt att få göra det här tillsammans... för förhoppningsvis kommer jag inte kunna dricka vin och äta opastöriserade ostar på ett tag framöver :)

Åh den här är så vacker...Jag blir så rörd av den här vackra låten av Regina Spektor. Tänk vad livet är skört men samtidigt så vacket, även när allt är som tuffast... Det är något vackert plågsamt som hennes röst och musiken ger mig.

Gud vad jag saknar dig.

 

Nu har han varit borta hur länge som helst. Jag bara längtar tills han är hemma hos mig igen.

Åh kom hem nu vi har ju så mycket som ska hända! Vill bara gå och lägga mig hela tiden så nästa dag kommer fortare. På fredag landar han i kalla Sverige igen.


Kärleksbarn

Jag väntar snällt. Vissa timmar tänker jag inte alls på att vi är på väg mot ett barn utan är fullt upptagen med jobb, skola osv. Vissa timmar fylls jag av lycka och en massa sköna känslor om vad som komma skall. Så länge jag inte är deppig och olycklig är härligt tycker jag.

A är nu bortrest och känns som en evighet tills han kommer hem igen. Jag skrev i ett sms när han precis åkt att "när du kommer hem ska vi göra vårt kärleksbarn" wihoo! :)

 

KOM HEM NU!


där kom den.


hela 20 dagar efter otrivellen kom mensen. på nått sätt är det sorgligt, sorgligt att vi inte kommer kunna få ett barn på det sättet man tänker att man ska få barn. genom att älska med sin man. istället kommer barnet börja sitt liv i en glasskål på ett laboratorie i Örebro för att sen föras tillbaka i mig och själv hitta en mysig plats att växa till sig på. men livet blir inte alltid som man tänkt sig och det är ett faktum man får omfamna och acceptera, inte minst för sin egen skull.

kring den 25:e oktober alltså vecka 43 ska jag börja behandlingen för IVF och äggplock + ICSI beräknas kring vecka 46.

ICSI-behandlingen är egentligen en IVF-procedur förutom att en extra handling utförs i laboratorium. Skillnaden ligger nämligen i det sätt som spermierna och ägget förs samman. Vid en IVF-behandling placeras många (minst några tiotal tusen) friska och rörliga spermier i en skål med ägget med förhoppningen om att en spermie med egen kraft tränger in i ägget. Vid ICSI förs en utvald spermie direkt in i ägget. Trots att spermien förts in i ägget på konstgjord väg är möjligheterna till befruktning goda vid ICSI. Resultaten av ICSI är goda, det vill säga att procenttalet befruktade ägg och graviditetsprocenttalet är lika höga som vid en “vanlig” IVF-behandling.

 

Källa


Ett tillfälligt hejdå

Pratade med sjukhuset idag. Eftersom min mens inte kommit så tycker man inte att jag ska starta behandlingen den här omgången då A ska åka till USA. Det blir för riskabelt helt enkelt. Jag får ett recept med provera som jag ska börja ta i slutet på oktober för att framkalla mens och sen kör vi, så beräknad äggplock blir i mitten på november.

Eftersom det inte kommer hända så mycket på den här fronten fram tills dess, tror jag inte det blir så mycket bloggande. Men jag hoppas verkligen att ni fortsätter att kika in ibland för att hålla koll på mig.
Sen är det det här med mensen... varför kommer den inte? Första omgången med puregon hade jag en lutralfas på 18 dagar och förra omgången hade jag en på 14 dagar. Jag är nu på dag 16... and still counting. Jaja, den dyker väl upp här när det är som minst passande... för gravid är jag inte minus varje dag sen dag 13 efter ägglossning.
Vi hörs snart igen. Kärlek!Höstsöndag
Hallå?vart är min mens?
Antar att sånt här gör oss starkare... så småning om.

Vi försöker komma överens. Känslor ändras fram och tillbaka. Jag vill att han ställer in hela resan. Han vill att vi väntar med IVF till nästa månad. Jag vill att han åker för att inte förlora jobbet. Han vill att jag börjar med behandlingen för han vill ju det här lika mycket som jag. Han är orolig för att behöva berätta på jobbet om vår IVF-behandling, då det verkligen inte är ett sånt klimat där man vill att män ska skaffa barn och ta tid från företaget för behandlingar eller pappaledighet. Han vill hålla det hemligt så länge det går. Han tror att om han ställer in resan kommer han förlora trovärdighet och förlora alla viktiga uppdrag. Jävla skitföretag!

Problemet är att det är inte vilken resa som helst, utan en jätteviktig resa för honom och hans karriär. Jag känner väl att jag inte riktigt tar hänsyn till det för jag tycker att få barn och en famij är viktigare än att han ska få en "ny" chefsroll. Antagligen blir det någon form av kompromiss där han kan skjuta resan en vecka fram, men om mina ägg tar lång tid på sig faller allt iallafall. Har hört att man kan frysa spermier och det är ju ett bra allternativ. Men eftersom han redan har ett lågt antal ger det ännu mindre chans att lyckas. Känns väldigt jobbigt just nu.

Men vi bara måste lösa det här!
Måste samla ihop den lilla pöl jag just nu är och ta mig till en 30-årsfest. Hur orkar man le och mingla när man vill kasta tårta och spy på allt?

FÖR I HELVETE!

Jag tror jag kommer få psykbryt!

Idag ringde sjukhuset och allt var fixat och klart, behandlingen planerad och recepten iväg faxade. Kvinnan i telefon säger att behandlingen tar ca. 2 veckor (inte 4 veckor som jag trodde) då läkaren valt den korta behandlingen...

TROR NI INTE I FUCKING HELVETE ATT MIN MAN MÅSTE RESA TILL USA I TVÅ VECKOR PÅ AFFÄRSRESA PRECIS DEN PERIODEN MAN BERÄKNAR SPERMALÄMNING OCH ÄGGPLOCK I ÖREBRO!!!!!!!!


Jag tänker gå och hoppa från en bro nu, jag orkar inte mer.

RSS 2.0