Resultatet av cub-test.

Idag var vi där. På sjukhuset.

Jag fick lägga mig på en brits med magen i vädret. A höll min hand hela tiden.

Atlas bubblade upp på tv-skärmen och han hade vuxit till sig sen sist. Han hoppade runt och verkade må finemang! Barnmorskan visade oss händer och fötter på Atlas och även hjärta, navelsträng och panna-näsa-käkben. Vår lilla plutt!Sen började allvaret. Hon tittade på huvudet och nackspalten och mätte och hade sig. Sedan samlade hon ihop sin information och gick ut i ett annat rum för att mäta (på en dator) hur stor sannolikhet det är att barnet skulle ha kromosomavvikelser.

Under tiden satt jag och A och tittade på ultraljudsbilderna hon printat ut åt oss. Plötsligt slets dörren upp och jag trodde mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen. Hon klampade in med sina träskor och satte sig mitt emot oss på stolen. Jag funderade på om psykavdelningen var öppen, för om resultatet nu skulle vara dåligt kunde jag ta hissen upp direkt och checka in. Hon tittade på oss och bläddrade lite i sina papper.

"Ja jo... nej men det ser bra ut"
"Låg risk för kromosomavvikelse"
"1/9112, en på niotusenetthundratolv"

Mentalt tog jag hissen ner från psykavdelningen igen och funderade istället över vad jag ville ha för middag ikväll. Panerad rödspätta med potatis!
Atlas ligg-dansar med armar och ben i vädret. Så söt!

Min näsa (säger A) och fin rund mage :)


Min klagan.

Nu jävlar ska jag klaga. Jag har det Inge kul... Alls!


Jag mår illa. Inte hela tiden men säkert 10 gånger om dagen. Det är värst på morgon och kväll. Imorse spydde jag som en gris och hade en fruktansvärd huvudvärk som bara dunkade i skallen.

Jag har varit jättetrög i magen i veckor och jag har fått hemorrojder som inte direkt gör livet lättare. Jag smörjer med salva och xylocain-bedövning bäst det går... Imorse var jag istället lös i magen och satt med osköna kramper som en trevlig motsats mot att bajsa tegelstenar :(

Jag är uppe och kissar minst två gånger per natt och det gör så fruktansvärt ont i magen av att kissa, som om Atlas ligger precis på blåsan och transportleden där kisset ska ut. Eftersom det gör så ont vaknar jag till ordentligt och har jättesvårt att somna om där på natten utan får ligga vaken och hoppas på att bli trött igen... Då kommer det där jävla illamåendet krypandes och jag får panik att behöva må så illa att jag försöker tvångssöva mig själv... Och den onda cirkeln är igång.

Eftersom jag mår skit både bak, fram och upp och ned vill jag inte att A tar i mig. Allt handlar om att få ett par minuter utan krämpor och när de kommer är det mina minuter och han får ingen uppmärksamhet. Jag går och lägger mig tidigt och jag ser i hans sorgsna blick att han saknar min närhet och kärlek. Men jag orkar bara inte! Och samvetet i mig växer... Tillslut undviker jag alla situationer där sex kan komma upp på tapeten och han känner sig mer och mer ledsen, ouppmärksammad och frustrerad. Och även jag, jag känner mig dålig och otillsräcklig. Så då börjar tjaffsen och surandet. Och mitt i allt måste jag kräkas för allt snurrar. Jag gråter av frustration, jag vill ha tillbaka min kropp och mitt glada pigga humör. Men det är som bortblåst.


Och mitt i allt elände kan jag inte sluta tänka på våfflor med sylt och grädde.

hej vecka 13!

Risken för missfall minskar betydligt. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13.

 

 

Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

 

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

 

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas. (källa)


Tänk vad lite shopping kan göra.

Nu känns det bättre igen. A drog med mig till närmaste köpcentrum och hjälpte till med att få mig att pröva kläder i större storlekar. De satt inte åt och kändes bekväma. Jag blev glad igen. Kläderna i min garderob sitter åt fel precis överallt och jag känner mig ful och osexig. A är skitnöjd av min viktuppgång och tycker det är läckert och vackert (eller hur!?) medan jag känner mig mindre glad. +4kg visar vågen, men det skulle lika gärna vara +10kg, det känns så iaf.

Fetto!

Psykbryt! Alla mina trosor är för små.

Bygga bo

jag vet att jag har lovat att lägga upp bilder på olika lägenheter vi budat på, men vi börjar buda och sen går priserna upp. Så då är det ingen idé att lägga upp några bilder. Idag har vi budat på en som gick över det pris vi kan lägga och vi var även på en ny visning. Så vi ska lägga ett bud på den imorgonbitti. Så jag säger såhär: jag visar bilder på den lägenhet vi köper, om vi köper. Puss!

Knock out.


Jag är sjuk. alla jobbiga symptom med att vara gravid (som faktiskt vissa dagar överskuggar det faktum att jag är världens lyckligaste mamma till våran Atlas) är jag totalt däckad i nån förkylnings-influensaliknande-varför-just-jag-sjukdom. Eftersom jag började äta kolhydrater i Thailand och har fortsatt med det i typ GI-variant nu när jag kom hem, surar jag över det faktum att kolhydrater är dåliga. Med LCHF var jag aldrig förkyld. Aldrig. Så jag kommer väl skriva förvirrade och tokiga inlägg här framöver.
Idag träffade jag och A iallafall förlossningsläkaren. Vi pratade om lite allt möjligt men det var fokus på min graviditet och inte min diabetes. När jag träffat och ska träffa läkare på specialistmödrarvården kommer fokus vara på hur det är att vara gravid med diabetes. Så förlossningsläkaren erbjöd nu ett gravidsamtal och vi kommer få ett till strax innan förlossning i augusti.

Förlossningsläkaren

Tror att jag glömt berätta att jag har en tid hos förlossningsläkaren på SÖS redan nu på tisdag. Tycker det verkar konstigt att man får göra ett sånt besök redan. Någon som varit på en sån läkartid som vet vad man gör där? Jag antar att man pratar om förlossningen och sånt skoj. Men jag får väl återkomma på tisdag när jag vet mer.Vi var och tittade på en klockren trea idag, så vi ska vara med och buda på den. Utgångspris 3 miljoner. Ska visa bilder sen.Vet fan inte vad som pågår, har fått tillbaka illamåendet som fan senaste dagarna. Inge roligt alls, efter ett par dagar med "uthärdligt illamående" har nu gått över i "ångrar att man lever-illamående" :(

Den tolfte veckan.
Vi har blivit kallade till MVC för att göra CUB-test. Jag har redan lämnat blod så nu ska de mäta bredden på en vätskespalt i fostrets nacke. Ju bredare den är desto större är risken för att fostret har Downs syndrom. När man gör IVF finns det en något högre risk att fostret kan ha kromosomavvikelser. Förhoppningsvis kommer allt se bra ut och riskbedömningen kommer visa sig vara låg (så låter det i mitt huvud iallafall).
Tack för er stöttning gällande tjaffs och bråk här hemma. Det är nog mycket som ligger och gnager i oss båda och ibland svämmar det över och vi startar krig. Att jag är hormonell och har ett dåligt allmäntillstånd hjälper inte till på traven. Det mesta löser sig dock ganska fort eftersom vi tycker så mycket om varandra.
Ibland så undrar jag.

 När man bråkar som fan... om och om igen. Då undrar jag vad jag håller på med. Ska vi ha barn? Hur i helvete ska det här gå till? Jag blir så arg att jag vill flytta ut. Men vi ska ju ha ett barn så det kan jag ju göra. Varför blir jag så arg? Är det bara jag som är hysterisk eller är det han som är helt jävla dum i huvet? Jag kan inte vara med ett dumhuvud.

Varför låter han inte mig vara i fred när jag blir arg, allt jag behöver är att få vara i fred- lugna ner mig. Men han fattar inte det. Jag blir arg så jag ser rött, jag börjar skrika och kasta saker. Jag vill ju bara få tid att lugna ner mig, men han fattar inte det. Jag är omogen och känslosam skriker han tillbaka. Jag vill ju bara få stänga dörren och få perspektiv, så jag inte gör något jag får ångra. Men han fattar inte. Jag vet inte hur mycket jag ska orka.

Jag sitter i garderoben och gråter för jag inte vill stanna, men jag har ingenstans att gå.

Firar!

Jag träffade upp fina Jessica på Söder och vi tog en sväng in på Polarn och Pyret som hade 50% REA. Perfekt läge för en glad blivande mamma att falla i köpträsket. Små gulliga bebiskläder vågade jag köpa. Kändes jättebra!


Gänget från Polarn.
Stolt blivande pappa ♥
Här är mitt barn!

Längden på Atlas motsvarade exakt vecka 10+3. Alltså exakt så långt jag är gången. Blev beräknad födsel den 12:e augusti.


På bilden ser man den lilla handen som vinkar till er. 

Han sprattlade och vinkande en massa, det var ett väldigt känslofyllt ögonblick för oss båda. A höll min hand hela tiden och Atlas har verkligen växt till sig. Vi såg hans lilla hand vinka till oss. Magiskt!

 

 

Jag är så lycklig!


Nu är det dags för inskrivning.

Jag är lite nervös, tänk om Atlas inte ligger i magen när vi ska kolla med ultraljudet? Usch, hemska tanke. Detta ska vara ett glädjens möte. Tänk positivt! Håll tummarna, skriver mer ikväll.Tjock och go :)


Snabbtitt.

Hej!

Tänkte visa er lite bilder på en lägenhet vi ska iväg och titta på om 30 minuter. Ägarna har lagt ett acceptpris på 3 595 000 kr, så gillar vi den kanske vi slår till.


Vardagsrum och matplats


Sovrum 1.Atlas sovrum :)


Badrum med uschigt badkar, skall bytas ut till glasdusch.


Vardagsrummet igen.Öppet och spejsigt kök, vet inte om jag gillar det. Måste kolla efter på riktigt.
Vi har även ögonen på dessa två lägenheter.och59 snabba.

1. Hur gammal är du om fem år?
33 år och ska fylla 34 i juli 2016.

2. Vem var den sista du träffade?
Om inte A räknas som sitter framför mig just nu och spelar tv-spel så är det en fastighetsskötare i vår bostadsrättsförening som var här och kollade på vår köksfläkt som krånglar.


3. Hur lång är du?
168cm står det i passet.

4. Vilken var den senaste film du sett?
Hmm. Dinner for Schmucks men om man får lägga till serier så hade jag och A Mad Men-marathon på kvällarna i Thailand. Fantastiskt bra och snygg serie.

5. Vem ringde du senast?
Har inte ringt till någon på 18 dagar enligt min iPhone, senaste utgående samtalet var till Taxi Stockholm.


6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Till A: Kan du snälla gå förbi apotek och köpa någon form av åksjuketablett?! Puss.


Senaste sms-konversationen.


7. Vad är dagens planer?
Tvätta och hålla mig vaken så länge jag kan så jag kommer rätt i tidzon och dygnsrytm. Laga köttfärssås till kvällen. Gå på lägenhetsvisningar om vi hittar någon.


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms helt klart. Har lite av en "prata i telefon-fobi" som kommer och går. Brukar dock funka med folk jag känner, men ibland är det riktigt jobbigt, så sms är ett säkert kort.


9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Skilda sen jag var två år. Båda är omgifta.


10. När såg du senast din mamma?
Över ett år sedan.


Jag och min mamma när jag fyllde 23 år, alltså över 5 år sedan.


11. Vilken ögonfärg har du?
Jättefina bajsbruna :)


12. När vaknade du idag?
Oj, nu ska vi se. 12.00 thailändsk tid vilket blir ca kl. 6.00 svensk tid. men det var en tuff natt på ett trångt plan med skrikande bebisar och hostande gubbar.


13. Har du någon gång hittat en katt?
Nej, men jag har klappat många katter.


14. Vilken är din favoritplats?
Hemma med A.

15. Vilken plats föredrar du minst?
På en riktigt dålig dejt. Usch.


16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Har två friska barn, lever  lyckligt tillsammans med A i vårt betonghus med sjötomt, jobbar på en fantastisk skola och kör ungarna till olika träningar. Är aktiv på mina lediga dagar med friluftsliv och frisk från diabetes p.g.a ny forskning :)

17. Vad skrämde dig som barn?
Att bli lämnad ensam. Att pappa skulle dö.

18. Vem fick dig att skratta senast?
A dansade och sjöng påhittade sånger... som vanligt. :)


19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Nej, vi har massa. Men mest för att det är retro, så egentligen Ja.


20. Har du stationär eller bärbar dator?
Vi har just nu 3 laptops och en "stationär" Mac Mini till Tv'n.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
I trosor, ibland med linne om brösten är ömma.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
4 stycken. 1 till A och 3 till mig :)

23. Hur många landskap har du bott i?
Endast i Södermanlands län.

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Haha, japp. Men har försökt sluta med det de senaste åren, levern orkar inte lika mycket längre.


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Mjuka fluffiga strumpor är bäst.

26. Är du social?
Ja och nej. Har absolut ett behov att få träffa människor och ha människor omkring mig, men inte till överdrift. Gillar att vara ensam, är ett typiskt ensambarn. Jämfört med A är jag nästan asocial och jämfört med min pappa är jag supersocial.

27. Vilken är din favoritglass?
Syrliga sorbeter eller choklad med massa gott i.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Shoppa! Betala av CSN och köpa en barnvagn :)

29. Tycker du om kinamat?
Ja, men endast den som man har i Sverige. Äkta kinesisk mat är ingen höjdare. Fast Dim sum är gott.

30. Tycker du om kaffe?
Kaffe är mitt guld. Med mycket mjölk eller grädde (lchf).

31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe eller te. Kanske vatten.

32. Sover du på någon särskild sida?
Högersidan.

33. Kan du spela poker?
Typ, lite... kanske.

34. Tycker du om att mysa?
Mysa är mysigt!

35. Är du en beroendemänniska?
Ja, i lagom mängd. Men har nog inte beroendegenen.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja nån. Kände fler när jag var yngre.

37. Vill du ha barn?
Ja tack. Två stycken minst.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och skolspanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja. Sist när jag blev påkörd av en bil i våras när jag cyklade vid Karlaplan. Det var otäkt, men klarade mig med en hjärnskakning och en bula som inte är borta helt än :(


Ser ni bulan?


Så här såg jag ut när allt "rann ner". Gullig!40. Föredrar du havet eller en pool?
Pool skulle jag nog säga, men bara för havet är så salt och jag är lite rädd för fiskar.


41. Vad spenderar du helst pengar på?
Mat och kläder.

42. Äger du dyra smycken?
Nej egentligen inte. Har ärvt lite av min farmor, men det har nog mer ett affektsvärde än nått egentligt monetärt värde.

43. Har du någon gång testat narkotika?
Ja, hasch, marujana och amfetamin.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
En kalamata oliv och manchego-ost.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Min gamla pluggkompis Hanna, hon är rolig och jag blir rolig med henne.


Hanna och jag.


46. Välj ett ärr på din kropp?
Ett vaccinationsärr som nu sitter på låret som jag fick som bebis, men som då gavs på rumpan.


47. Vad har du för ringsignal?
Iphones "Timba".


48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Nej inget som är äldre än 5 år.

49. Flirtar du mycket?
Inte längre, mycket förrut utan att ens veta om det.

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
På asienresan 2010.

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej! Vart sitter den? och vart är min bil... och mitt körkort?

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej.

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Mammapraktika av Leni Söderberg på stranden i Thailand.


54. Läser du dagstidningen?
Endast i nätversion.


55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Damernas värld för mode och produktinspiration.

56. Dansar du i bilen?
Nej, kan man dansa där? Jag är mest åksjuk i bilar.


57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
P3 och brunchrapporten.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Har jag inget minne av alls, måste varit i samband med studier. Skrev dock ner lite information om en ny kurs jag ska läsa i vår i anteckningsblocket på min Iphone... dagens teknik :)

59. När var du i kyrkan senast?
På Johan & Elaines bröllop på Malta. Prästen pratade om hur kvinnan är gjord för mannens skull och hur tacksamma vi ska vara för att en man och en kvinna funnit varandra då det är det mest fullkomliga... Suck, religion är bakåtsträvande!


Vid kyrkan på Malta.

Bild-bomb.


Utsiktsplats på Koh Chang


White sand beach.Privat pool, dock helt ointressant med havet utanför dörren.Kai bae Beach.På morgonpromenad.Kai bae Beach.Skriver blogg på bungalowtrappan.


Kai bae Beach by night.


I Bangkok på bästa hotellet, Novotel mitt på Siam Square.Stjäl klappar.Utanför MBK-gallerian.Kaka på Starbucks.Home sweet home!

Äntligen hemma bland högar med post, smutstvätt, torra krukväxter och gapande tom kyl. Men vad gör det när jag är hemma i mitt hem, min säng, min dusch och min konsum runt hörnet. När vi kom hem med taxin från arlanda express och jag såg vår port tänkte jag bara "här ska jag vara/leva/bo hela våren och sommaren och sen kommer Atlas". Det gjorde mig glad :)
Inskrivning!

Jag och Atlas (och A) har blivit kallade till barnmorskan för ultraljud och inskrivning på SöS den 19:e januari. Bara två dagar efter vi kommit hem.


Åh, det är ju verkligen något att se fram emot :) Då kommer jag att vara i vecka 11 (10+3) och hoppas på att få se en mer "människoliknande" bebis, då bilderna innan i princip varken har kunnat tolkas varken upp eller ned :)

Just nu sitter jag på trappen till vår bungalow på Koh Chang, vi har precis tagit en långprommenad längs hela strandremsan och pratat om livets viktiga ämnen. Solen håller på att gå ner och imorgon åker vi till Bangkok. Det har varit två underbara veckor trots grav- illamående och turistmage... Jag har lärt mig att det här med att vara gravid förändras vecka till vecka, ingen vecka är den andra lik. Det som funkade förra veckan funkar inte den här veckan. Så kan det vara.

A min stora starka trygga man är det finaste en flicka som mig kan ha. Tänk vad han har stått ut, bytt spyhink, handlat mitt i natten, baddat panna, rensat toaletten, klappat, spelat musik, sjungit, mätt blodsocker på mig varje timma när jag sovit och gett medicin. När jag frisknade till efter ett par dagar började han gråta av lycka och utmattning, det var äntligen över! Våra män är guld värda!

Nu längtar jag hem till "svensk" mat ( läs: spytt thaimat i flera dagar) som potatissallad, kalkonskivor, osötad yoghurt, grönsallad, linser och grovt bröd med avokado. Mmmm!

I'm alive!

Hej alla goa!

Vi har det så bra så bra. Sol och bad och allt sånt där.


Det har dock varit tuffa veckor med illamående och det gör ju lätt att vara hemifrån känns jobbigt. Man kan inte äta den önskematen man vill ha och värmen och avloppsodörer gör att det lätt vänder sig i magen :(


Jag blev även magsjuka och kräktes som ett djur i 24 timmar, det var fruktansvärt! Jag frågade om A kunde kväva mig med kudden, att jag skulle vara tacksam om han bara dödade mig från mitt lidande. Men jag blev tillslut bättre och nu skrattar vi åt det hela :)


Annars är dagarna lugna som sjutton och jag vilar och äter om vart annat. Jag är nu inne i vecka 10 och har ingen midja kvar. Jag är svullen och flåsig. Jag hoppas att illamåendet ger med sig lite nu sista veckan, jag tycker att jag lidit ovanligt mycket av illamående. Ingen har sagt att man mår såhär dåligt?! Varför har inte ni som är gravida berättat detta? Jag är lite sur på er nu :) Nej men det är klart det är olika för alla, men jag säger då det... tussen har berättat att den lever med råge. Förresten har vi tillfälligt bestämt ett arbetsnamn på tussen (då A inte tycker tussen är lämpligt), så det nya namnet är Atlas. Vår bebis heter Atlas och är just nu en pojke, även fast vi inte vet. Men nu vet ni. Atlas it is.

Jag har lite problem med trög mage, trötthet och mycket problem med illamåendet. Ibland (typ ett par gånger om dagen) värker det till i nederdelen av magen, växtvärk. Annars är allt fint. Inga blödningar eller nått annat läskigt.

Om ett par dagar åker vi till Bangkok och bor sista dagarna på lyxhotell innan vi tar den långa resan hem till Svea igen.
Vi hörs då och med fina bilder som jag inte kunde lägga upp nu (för iPaden inte ville). Kram!

RSS 2.0