Dramatik!

Atlas mamma.

 

 



I två dagar i rad har jag vaknat med huvudvärk, ni vet sån där sprängande. Alvedon hjälpte (även om jag verkligen verkligen inte tycker man inte ska ta alvedon om det inte VERKLIGEN behövs, men det behövdes).

Lite senare på dagen idag såg jag att mina fötter var rejält svullna. Jag fick panik, jag såg inte mina fotknölar. Efter en stund var händerna och handlederna också svullna. Jag hade också gått upp 3 kg på knappt två dagar, och nästan 8 kg på mindre än 2 veckor! När A kom hem från sin jobbresa berättade jag detta för honom och han tyckte jag skulle ringa förlossningen på SöS och fråga vad de trodde.

(Bakgrundsfakta: Diabetiker ligger i risk för att få havandeskapsförgiftning (HF) och HF börjar bland annat med svullnad (ödem) och huvudvärk)

Jag ringde förlossningen (då specialistmödrarvården stänger kl. 17) och de ville att jag kom in så de fick ta urinprov och blodtryck. Sagt och gjort, vi åkte dit.

Vi var på förlossningen, där vi en dag ska få träffa Atlas för första gången... det var fint. Alla var jättesnälla. Man såg pappor vanka i korridorerna.

Jag var orolig att det kanske var HF. Blodtrycket var fint, urinen hade lite äggvita, men inget alarmerande. Läkaren tittade på mina svullnader och klämde på min mage. Hon sa: jag är inte orolig. Det verkar inte som HF, då ditt blodtryck är lågt och fint.

På måndag ska jag träffa min diabetesläkare och då ska jag prata med dem om svullnad och kraftig viktuppgång.

Jag är fortfarande orolig att det kan vara något annat knasigt, men inget tydde på det. Blodproverna visade att jag behövde sänka min Levaxindos från 150 till 100... men annars var allt fint. Jag skulle vänta och se vad läkarna säger på mångag.

Vi åkte hem och åt tacos.



Kommentarer
Postat av: Helen

Skönt att det inte var något annat!

2011-05-07 @ 15:00:36
URL: http://ivf.klementin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0