Vår plan

Världens finaste A med vår nyfödda kompis Olivia ♥






På måndag 07.30 är det bokad tid på USÖ för äggplock.

På fredag tar jag sista puregonsprutan och på lördag tar jag Otrivelle-sprutan. På söndag kväll åker vi till Örebro och bor en natt på hotell för att vara säkra på att vi hinner till utsatt sjukhustid.



Information från USÖ

Punktion av äggblåsorna i äggstockarna med "äggplockning"

”Äggplockningen” sker på IVF-kliniken på förmiddagen 1½ dygn efter ägglossningssprutan. Kvinnan får lokalbedövning i slidan samt morfin, så att hon inte känner några större obehag. Sedan punkteras äggblåsorna via slidan under ultraljudskontroll, vilket tar c:a 15 minuter. Efteråt får kvinnan vila någon timme på Fertilitetsenheten före hemresan.

 

Spermiepreparering och befruktning

Mannen ska lämna ett färskt spermaprov på morgonen den dag punktionen görs. För bästa spermiekvalitet bör det ha gått 2 dagar från föregående sädestömning.

Ägg och spermier sammanförs sedan i skålar med näringslösning i särskilda inkubatorer på laboratoriet. Vid s.k. mikroinjektion (ICSI) injiceras varje ägg med en spermie före odlingen. Nästa morgon ser man om det har blivit befruktning. De befruktade äggen (embryon) odlas vidare, och de ska då dela sig. På morgonen före återföringen väljer man det/de embryo som ser bäst ut att föra tillbaka.

 

Återförande av befruktade ägg

Två till tre dagar efter äggplockningen förs ett, ibland två, embryon in i kvinnans livmoderhåla med hjälp av en tunn kateter via slidan. Detta är oftast smärtfritt och kvinnan kan lämna kliniken direkt efteråt.

 

Hormonell graviditetsstödjande behandling (2 veckor)

Efter att ett embryo återförts och i två veckor framåt får kvinnan ta slidpiller med hormonet progesteron, som har en graviditetsbevarande effekt. Vi lämnar med en graviditetstest, som ska göras 16 dagar efter embryoåterföringen. Det gäller även om kvinnan haft blödning, eftersom blödningar under tidig graviditet inte är helt ovanliga.

Om kvinnan är gravid gör vi en ultraljudsundersökning efter ytterligare tre veckor.

Om kvinnan inte är gravid bör mensen komma 2 – 3 veckor efter behandlingen.




Kommentarer
Postat av: lillannie

låter som ett enda långt väntande... men å andra sidan är det inte så länge om man räknar med hur länge ni/vi försökt. Detta är "nästa steg" för oss också tror vi, OM OM OM OM! inte denna insemination nästa vecka sätter sig.. vi kommer alltså bli gravida samma vecka ;)

2010-11-18 @ 14:17:29
URL: http://lillannie.blogg.se/
Postat av: M-A

Massa lycka och styrke kramar till både dig och A. Hoppas det går vägen den här gången. Ni kommer bli såna fina föräldrar snart.

Puss och kram xxxx

2010-11-18 @ 16:59:37
Postat av: BlueVelvet

När gör man gravidtestet?

2010-11-18 @ 20:36:43
URL: http://bluevelvet.nu
Postat av: Helen

Jag kommer tänka på er och hålla alla tummar o tår jag har! Kommer vänta på uppdateringen med spänning!:)

2010-11-19 @ 10:50:21
Postat av: BlueVelvet

Håller tummarna!!!!

2010-11-19 @ 11:53:04
URL: http://bluevelvet.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0